4 Eylül 2014 Perşembe

HAMİLELİKTE 26. HAFTA


 Artık son üç aylık doneme girmiş bulunmaktayız :) Haliyle heyecan artmaya başladı. Sanki karnım her geçen gün biraz daha büyüyor. Haliyle bende :( 

  Son günler epeyce sıcak. Yağmur yağsa da serinlesek diyorduk ama bu seferde acayip bir bulut nemi olmaya başladı. Kısacası benim için zooor günler :) Normalde de çok terleyen sıcağa gelemeyen biriydim zaten. Şuan ki halimi siz düşünün. Her an yapış yapış :( Bu sıcaklardan bebekte etkilendi. Bir kaç gün hareketleri azaldı. Çok panik oldum. Tetonoz aşısının son dozu için sağlık ocağına gitmiştim. Aynı zamanda aile dostumuz olan aile hekimimizle durumu paylaştım hemen ultrasonla baktı. Bebeğim iki büklüm olmuş duruyordu :) sıcaklardan etkilenmiş olabileceğini söyledi. Çok şükür çok uzun sürmedi artık iyi :)

  Artık hareketlerim kısıtlanmaya başladı. Eğilip kalkmak zorlaşmaya başladı. Bazen çorap giymek zor olabiliyor :) 

  Karnım her geçen gün büyüdüğü için normal olarak duruşum değişiyor ve acayip sırt ağrılarım oluyor zaman zaman :(

  Son 1-2 haftadır eşim işten geldikten sonra (yani saat 22:00 den sonra) yürüyüş yapıyoruz. Bir saat kadar yürüyoruz. Bu ikimize de iyi geliyor.

  Hamileliğin ilk günlerinde olduğu gibi uykuya doyamıyorum. Akşam üzeri saatlerinde uyumamak için kendimle savaşsamda nafile. Günlerdir uyumamışım da uykusuzluktan bayılacakmış gibi hissediyorum. Ana kız bir saat güzellik uykusu uyuyoruz bizde :)

  Son günlerde vücudum daha çok şişmeye başladı. Bir bacak nasıl şişer artık daha iyi anlıyorum :)

  Bu hafta oral glukoz tolerans testi yapıldı. Yani kısaca şeker yükleme testi. Çok şükür sonuçlar normal çıktı.
  Her zamanki gibi beslenmeme dikkat etmeye çalışıyorum. Olabildiğince asitli içeceklerden uzak duruyorum. Her gün düzenli olarak süt ve süt ürünleri tüketmeye çalışıyorum. Bol bol ceviz tüketiyorum. Omega 3 vücudumuzda depolanan bir madde olmadığından her gün dışarıdan almalıyız bu yüzden cevize önem veriyorum. Bol su içiyorum. Karbonhidratlardan kaçmaya çalışıyorum ama onlar genellikle beni yakalıyorlar :)
   Bizde günler böyle geçip gidiyor.

2 yorum:

  1. son 3 ay !!! süper yakında bebiş geliyor :))
    bende sokgar'In omege 3 vitamin hapını alacağım bizde henüz bebiş yok ama olsun bana takviye olur :)
    ve eşini de kutluyorum saat 10 da eve gelip 1 saat yürüyor bravo !!! :)

    YanıtlaSil
  2. Aslında yiyebiliyorsan ceviz, semiz otu, balık vs. tüketmen daha sağlıklı. Ne olursa olsun tabletlerin içinde illa ki bi katkı maddesi bi şeyler oluyor.
    Eşimi yakından tanısan iki kez kutlardın :) Hiç bir güç onu yürütemez, hayatta sevmezdi :)))))) baba olmak kolay değil :D

    YanıtlaSil